Adresimiz
Tuzla, Şht. Feruzan Zorlu Cd. CA 94301,
No:75/8, 48300 Fethiye/Muğla
Telefon & E-Posta
+90 850 532 48 00
info@fullnet.com.tr
Çalışma Saatlerimiz
09:00 - 20:00
Pazar: KAPALI
Geri Git

Wifi İnternet nedir?

Wi-Fi İnternet nedir?

Wi-Fi interneti anlamak için öncelikle Wi-Fi’nin tanımını yapalım. Wi-Fi, kablosuz yüksek hızlı İnternet ve ağ bağlantıları sağlamak için radyo dalgalarını kullanan bir kablosuz ağ teknolojisinin adıdır. Wi-Fi internette bu radyo dalgalarını kullanarak bilgisayarlar, cep telefonları, tabletler ve diğer kablosuz wi-fi standardını destekleyen cihazların internete bağlanmasını sağlayan teknolojidir. Bu cihazlar kablosuz ağ sahası içerisind ewi-fi ile internete bağlanır. Wi-Fi erişim noktaları, bir oda gibi küçük alanlardan, belirli bir metrekareye kadar arttırılabilir. Ev ve ofislerde ticari olarak okul, havaalanları, otel ve restoran gibi yerlerde genel olarak ücretsiz olarak wi-fi kullanılmaktadır. Sağlıklı internet hizmeti almak için Adsl-Vdsl modeminiz de iyi olmalı.

Wi-Fi internet nasıl çalışır

Wi-Fi ağlarının, radyo dalgası yayılımıyla ilişkili elektromanyetik spektrum içindeki bir frekans olan radyo frekansı (RF) teknolojisini kullanarak gönderen ve alıcı arasında fiziksel bir kablolu bağlantısı yoktur. Bir antene bir RF akımı sağlandığında, daha sonra uzayda yayılabilen bir elektromanyetik alan oluşturulur. Herhangi bir kablosuz ağın temel taşı bir erişim noktasıdır ( yani AP) Wi-Fi tescilli ticari marka teriminin sahibi olan Wi-Fi Alliance, özellikle Wi-Fi’yi herhangi bir “kablosuz yerel alan ağı (WLAN) olarak tanımlar. Başlangıçta, Wi-Fi sadece 2.4GHz 802.11b standardının yerine kullanıldı, ancak Wi-Fi Alliance, Wi-Fi teriminin genel kullanımını, 802.11’in herhangi birine dayanan herhangi bir ağ veya WLAN ürününü içerecek şekilde genişletti. kablosuz LAN birlikte çalışabilirliği konusundaki karışıklığı durdurmak amacıyla 802.11b, 802.11a, çift bant vb. gibi. Normalde tüm 802.11a / b / g ürünlerine Wi-Fi adı verilirken, yalnızca Wi-Fi Alliance testini geçen ürünlerin ürünlerini “Wi-Fi Sertifikalı” (tescilli bir ticari marka) olarak adlandırmasına izin verilir. Geçen ürünlerin ambalajlarında “Wi-Fi Sertifikalı” yazan ve kullanılan radyo frekansı bandını belirten bir mühür taşıması gerekir. (802.11b için 2.5GHz veya 11g, 802.11a için 5GHz) gibi.

Wi-Fi internet iyi mi?

Kablosuz Wi-Fi internet hizmeti sağlayan internet servis sağlayıcılardan Wi-Fi hizmeti alırken bu internet çeker mi? Hızı yavaşlar mı? Kötü hava koşullarında çalışır mı? yasal ve güvenli mi gibi sorular gelmektedir. Öncelikle Wi-Fi internet hizmeti alırken hizmet aldığınız firmanın BTK [Bilgi Teknolojileri Kurumu] tarafından lisanslı bir firma olup olmadığıdır. Fullnet olarak bu linkten lisansımızı inceleyebilirsiniz. Diğer bir konu Wi-Fi internet alt yapısı ve network yapılandırılması doğru bir şekilde yapılmış kurumsal bir firmadan hizmet alıyorsanız genel olarak Wi-Fi internet hizmetinizin çekim/hız kalitesi iyi olur. Ayrıca hizmet aksaklıkları durumunda sizlere bilgilendirme yapılır.

Wi-Fi İnternet Fiyatları

Wi-Fi internet fiyatları firmadan firmaya farklılık göstermektedir. Kullanılan cihaz, müşteri sayısı, verilen internet hizmetinin hız ve özelliklerine göre değişebilmektedir. Ortalama kablosuz airfiber Wi-Fi internet fiyatları 50 TL ‘den başlamaktadır.

Wi-Fi İnternet Paketleri

Fullnet olarak Fethiyede internet, Seydikemerde internet, Kınık’ta internet, Eşende internet, Çavdır’da internet Çayköyde internet, Palamutta internet, Yeşilköyde internet, Patarada internet, Karaköyde internet, Kumluovada internet, Karaderede internet, Yeşilköyde internet hizmeti vermekteyiz. Detaylı bilgi için Wi-Fi internet paketlerimizi inceleyebilirsiniz.

user
user

Yorum Yapmak İstermisiniz?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çerezler, içeriği ve reklamları kişiselleştirmek, trafiğimizi analiz etmek için kullanılmaktadır. Çerez Politikası